BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Градушка като яйце падна тетевенското село Рибарица

тетевен

Градушка с размерите на яйце е паднала в тетевенското село Рибарица, съобщи за БТА кметът Пенка Ганева. Ледените блокове са нанесли щети върху покривите и прозорците на къщите, има пострадали и автомобили, както и унищожена реколта.

По думите на кмета такава градушка никой не помни в селото. Пострадали хора няма.

Утре експерти ще направят оглед и опишат щетите на място. Ще бъде свикан щабcj по бедствия и аварии, за да се реши дали да бъде обявено бедствено положение в селото, каза заместник-кметът на община Тетевен Борис Врабевски.

Местният жител на Рибарица Симеон Диков заяви, че има големи щети по своето имущество. „Счупени са два прозореца на къщата, покривът е разрушен, парникът е потрошен, на колата предно стъкла, както и ламарините. Такова чудо в Рибарица не е имало никога. Страшно е, има по-големи късове от яйце. На дърветата са останали само стъблата“, каза Диков.

Кметът на селото съобщи и за възникнал пожар в постройка на къща, който е потушен. Вероятната причина е късо съединение. За минути е било спряно и електрозахранването, но е възстановено.

Инж. Мартин Мачев, директор на Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Плевен, каза за БТА, че градушката е била придружена с интензивен дъжд – 20 литра на кв. м за 20 минути, както и със силен вятър.

Ледени топчета е имало и в Тетевен и Троян, но без сериозни поражения.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!