BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Днес Председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева е била гост на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

От пресцентъра на Община Ловеч съобщават, че днес Председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева е била гост на кмета Корнелия Маринова. На официалната среща в кабинета на кмета са присъствали и заместник-кметовете на Общината Венцислав Христов и Даниел Колев.

По време на разговора г-жа Караянчева отбеляза колко красив град е Ловеч. „Впечатлена съм как се променя града през последните години, придобил е европейски облик на модерен областен център. Всички ние сме обединени около идеали, които водят към една общата цел – България над всичко, се казва още в съобщението.

По този повод за мен е удоволствие да Ви връча почетния плакет на Народното събрание, с пожелание заедно да продължим да търсим съгласие и подкрепа в името на националните каузи.“ С тези думи се обърна Председателят на Народното събрание към кмета на Ловеч.

От своя страна Корнелия Маринова благодари за оказаната й чест и допълни: „За мен е удоволствие да Ви посрещна днес тук, в Ловеч. Щастлива съм от възможността да Ви поздравя лично за постигнатото до момента като държавник и човек. Поднасям Ви плакета на Ловеч с изображението на Светите братя Кирил и Методий, които освен, че са закрилници на нашия град са съпокровители на Европа. Нека бдят над Вас и делата Ви и Ви пазят по пътя на държавността.“

Част от програмата на официалните лица беше и посещение в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на града. Там бяха посрещнати от отец Михаил Ковачев, който изказа благодарност от името на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил за високата чест, която му е оказана от Народното събрание по повод 20 годишния юбилей като Митрополит и поднесе подарък на г-жа Караянчева, специално приготвен от Владиката, който е извън Ловеч и не успя да посрещне гостите лично.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!