BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Задържани са водачи на автомобили, шофирали пияни

От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че в РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 32-годишен, криминално проявен и неправоспособен водач, който на 27 март около 0.30ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 0.91 промила. Полицаите са установили още, че регистрационните табели на автомобила са издадени за друго МПС, а той е и с прекратена регистрация от есента на 2020 год. Работата по случая продължават служителите на РУ Луковит.

При друг инцидент, станал на 26 март около 15.35ч  на път II-35, 64-годишен мъж от Троян при управление на лек автомобил е загубил контрол върху превозното средство и се е ударил в насрещно движещ се лек автомобил «Мицубиши». При инцидента са пострадали 34-годишният водач на Мицубиши-то и 35-годишна пътничка от същия автомобил. Те са откарани за преглед в болнично заведение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на 64-годишния водач е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

35-годишен мъж от с. Румянцево е задържан в РУ Ябланица, след като на 27 март е установен да управлява МПС по ПП I-3 без да притежава свидетелство за правоуправление. Шофьорската книжка на водачът е отнета през м.януари тази година. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

47-годишен мъж от с. Кирчево е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин, след като на 28 март е установен да управлява мотопед след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,29 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Две досъдебни производства за държане на наркотични вещества са образувани през почивните дни в РУ Троян. За срок до 24 часа в местното районно управление е задържана 19-годишна, която е държала в раницата си канабис, с бруто тегло 10.5 грама и 24-годишен мъж, в дрехите на който полицаите са открили пакетче с бяло, кристалообразно вещество, с общо тегло около 1.5 грама. При тестване, веществото е реагирало на „кетамин“ и „кокаин“.

Работата по случаите продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!