BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Засилен инвеститорски интерес в Ловеч – увеличават се исканията за изменение на Подробни устройствени планове (ПУП)

Във връзка със засилен инвеститорски интерес се наблюдава увеличаване на исканията за изменение на Подробни устройствени планове (ПУП), както за  нови имоти извън регулация, така и за комплексни проекти за инвестиционни инициативи на територията на Община Ловеч, съобщават от градската администрация.

От 2016 до 2020 година издадените заповеди и решения за разрешение за изработване на ПУП са общо 196, като в бройката не са включени върнатите за корекции ПУП – ве.

Само до 10 февруари тази година обаче, те са 19, като в процес на обявяване са още 11 броя.

Съгласуваните и издадени заповеди и решения на ОбС за одобряване на ПУП от 2016 до 2020 година са общо 143.

За месец февруари, т.г. са 6, а в процес на обявяване са още 26, или говорим за общо 32 броя, като и тук не са включени върнатите за корекции ПУП – ве.

Бройката говори за едно значително увеличение, както на издадените заповеди и решения за разрешение изработване на ПУП, така и на съгласуваните и издадени заповеди и решения на ОбС за одобряването им.

„Това е една от икономическите мерки, чрез които Община Ловеч създава и поддържа благоприятен бизнес климат, за да осигури условия бизнесът да реализира своите намерения. Служителите в администрацията  са натоварени извънредно много, но за да има инвестиции, Общината е тази, която трябва да създаде предпоставки“, коментира кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!