BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

За първи път ЦИК и РИК не представят публична информация за активността на изборите

Павлин Иванов

Новото в изборният ден при днешните избори за народни представители в българския Парламент е липсата на данни на страниците на РИК и ЦИК за активността по часове и по населени места. От много години, тази полезна информация винаги е била налична, актуализирана на всеки час и достъпна за всички български граждани. Към момента, няма информация за причините за това затъмнение.

По информация на БТА, позоваваща се на Председателя на РИК Ловеч Валентина Недялкова, към 12.00 часа в област Ловеч са гласували 22 процента, или своя вот са дали 26 704 избиратели. Най-ниска е в община Летница – 18,91, а най-висока в община Угърчин, където са гласували 33 процента, или 1588 от 4810 имащи право на глас.
В община Ловеч до урните са отишли 20,23 процента, или 8762-ма от избирателите, а в община Троян – 6502-ма гласоподаватели, или 23,57 процента.
Избирателната активност в най-малката община в областта – Априлци, е 24,43 на сто. Почти толкова е и в община Ябланица – 24,63, където своя глас са упражнили 1141 души.
В останалите две общини – Луковит и Тетевен, е съответно 19,08 и 25,85 процента.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!