BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Изпити за немска езикова диплома DSD се проведоха в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч

Писмени и устни изпити за немска езикова диплома DSD I ниво А2 / В1 се проведоха в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч при спазване на условията за безопасност.

На 10.03.2021 година се проведе писменият изпит за немската езикова диплома. Явиха се над 80 ученици от 10 клас първи чужд език и 11 клас втори чужд език.

В седмицата 15-19.03.2021 година кандидатите показаха знанията си по график на устния изпит, осъществен от квалифицирани за изпитващи преподаватели по немски език.

Училището е единственото не само в България, но и в целия свят, което предоставя възможността за този езиков сертификат на ученици от втори чужд език. Важността на този сертификат се състои в това, че той е първата крачка по пътя към по-високото ниво В 2/ С 1. По-голямата част от учениците положиха устния изпит с ниво В 1.

Писменият изпит се проверява в Германия и резултатите се очакват до края на учебната година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!