BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ирина Митева, общински съветник от ГЕРБ: Не ви е виновна опозицията, в управлението на община Ловеч липсва политическа култура и понятие за законосъобразност и целесъобразност в интерес на хората.

Общинският съветник от ГЕРБ в Ловеч Ирина Митева реагира във фейсбук на отзиви след заседанието на Общинския съвет на 27 юни. В тях съветниците от ГЕРБ са критикувани от хора, приближени на „различния кмет“ по повод липсата на подкрепа по ключови решения.

“Уважаеми колеги,
С цялото ми уважение към вас – не ви е виновна опозицията.
Къде бяхте, когато обсъждахме проблемните предложения? Чуха ли се гласовете ви? Изразихте ли позиция? Имахте ли единно становище по предложението за отдаване на шредера под наем, например? Кмет и администрация предлагат едно, председател на общински съвет – друго, при това диаметрално противоположно.
Хм, и вие се обърквате, кого да слушате, нали?
Когато се видя още в комисиите, че предложенията няма да минат, можеше да ги оттеглите елегантно, можеше да потърсите мнозинство в разговор с другите групи, можеше да внесете коригиращи предложения. Но не!
Политики се правят с разговори, с обсъждане и защитаване на идеи.
За почти осем месеца само част от групата на ГЕРБ-СДС е провела една среща с кмета на общината. Кметът много бързаше.
С председателя на съвета се срещаме по-често, но пък той е по-различен от по-различния кмет, т. е. на по-различна позиция. Странно, а са от една партия. Явно не си говорят и те често…
А и какво искат от нас? Да ги подкрепяме?! Много странно… Май нито имат политическа култура, нито имате понятие за законосъобразност, май и за целесъобразност на политиките в интерес на хората. А и нали по думите на вашите лидери “спечелилият изборите е длъжен да си осигури мнозинството”.
Та така мили колеги и ваши гласовити защитници, както заявихме на първото заседание на този общински съвет – ние сме конструктивна опозиция и подкрепяме всички предложения, свързани с политиките в полза на гражданите на нашата община.
И да, няма да подкрепяме предложения, които са нито законосъобразни, нито целесъобразни.
-Не подкепихме продажбата на влакчето – веществено доказателство по дело, оставено на отговорно пазене от община Ловеч. Предпазваме Ви, г-н Кмет.
-Не подкрепихме отдаването на шредер на стойност 7-цифрена сума под наем срещу 200 лева месечно на една давана за пример община, не защото завиждаме или ненавиждаме, а заради липсата на всякакви разчети по това предложение. А и не стана ясно защо машината не се ползва по предназначение в Депото на община Ловеч и т. н., и т. н.
-Закупуването на вишката също не подкрепихме, не защото нямаме нужда от нея, а защото никой няма да разреши средства от сметката в РИОСВ да се харчат за неща, които предхождат други, по-належащите такива – като сепарираща и компостираща инсталации например или като липсата на площадка за депониране на строителни отпадъци в общината.
Избягвам този тип кореспонденция, но съм длъжна в случая, защото според правилата на администрацията, отговор се праща по начина, по който е получено питането.
Да, и ние сме гласовити като вас, но с аргументи, а не с цупене и детинско държание. Тропането с краче не обединява, напротив – разединява. Твърдите позиции не водят до подкрепа, напротив – тя намалява.
Хубава вечер, мили хора! На разположение съм за дискусии.”

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!