BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И все пак, комисия ще проверява документацията по договор „За строителство и ремонт на ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч

Върнатото за ново обсъждане решение № 168/30.07.2020 г. на Общински съвет-Ловеч беше дискутирано от общинските съветници на заседанието на 27 август. Решението се отнася за временната комисия за проверка документацията по договор „За строителство и ремонт на ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч, ръководена от общинския съветник Минчо Казанджиев.

Председателят на Общинския съвет Ловеч Петър Цолов посочи, че има три възможности – решението да бъде върнато, да се приеме повторно или да се измени. Той лично бе внесъл предложение за първия и втория вариант.

Общинският съветник Доротея Цанкова обаче направи свое предложение, прието в правната комисия, с което изменя решението. Според нея се приеме изготвената информация, освен това избира временна комисия от четирима членове за проверка и изпълнение по договорите за ОУ „Проф. Димитър Димов“ в състав Минчо Казанджиев, Иваничка Каменова, Младен Близнаков и Иван Николов.

От комисията се иска да внесе в Общински съвет Ловеч информация за степента за изпълнения на договора от датата на провеждане на процедурата за избор на изпълнител, за сключени и прекратени договори, за извършени плащания по договора, най-вече с Агенция „Митници“ и НАП, състояние на обекта, в срок до 1 октомври 2020 г.

Първото гласуване на съветниците показа 16 гласа „За“, без гласове „Против“ и десет гласа „Въздържал се“. Поискано бе прегласуване и този път гласовете бяха 17 гласа „За“, без гласове „Против“ и десет гласа „Въздържал се“. Така бе прието измененото предложение за решение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!