BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Кметът Маринова: Активно подкрепяме въведените мерки, нашата позиция е те да продължат.

Половината от заразените в област Ловеч са от община Ловеч

Запазва се тенденцията на постоянен ръст на заболеваемостта от COVID-19 в Община Ловеч, съобщават от общинския пресцентър. Според справката от 24 до 29 март в областта има 342 заболели, от които в община Ловеч са 170 (50%). През последните седмици заболеваемостта в общината варира от 42% до 67% от регистрираните в област Ловеч случаи, което е тревожно.

Това съобщи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по време на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч, което се проведе на 29 март.

Активно подкрепяме въведените мерки, нашата позиция е те да продължат, каза още Корнелия Маринова. Служителите на звеното „Контрол и сигурност“ за посочения период са извършили 27 проверки на хранителни магазини и по автобусни спирки, понякога и многократно, сподели кметът на Ловеч. За проверките е докладвано на прокуратурата.

Прехвърлихме върха от миналата вълна на болестта, каза д-р Анета Винева, която сподели, че тази сутрин заболеваемостта за областта е достигнала 643 на 100 000 души. Преди, през ноември и декември 2020 г., върхът е бил 411 на 100 000. Само за една седмица имаме ръст от 7 процента.

Задоволство от работата на петимата стажанти в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ изрази директорът д-р Румяна Нановска. Трима работят в белодробното отделение, един в спешна помощ и една девойка в реанимацията.

Щабът обсъди и прие всички помещения на община Ловеч на 5 април, това е денят след изборите, да бъдат дезинфекцирани. Същото да се направи и в училищните сгради, където са се провеждали избори в неделя. Има и становище за детските градини и детските ясли – тяхната дейност да се възстанови от 5 април, понеделник

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!