BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Липса на добро финансово управление и нарушения в документацията за обществени поръчки струват на всички ловчалии, само по един проект, половин милион лева!

Фактите, които кмета Маринова премълчава: Глоби за 497 616,53 лв. са наложени само по един проект на Община Ловеч!

Павлин Иванов

Помните, че преди няколко дни, на 3 юни 2020 г. 20 съветника от всякакви цветове ни задължиха да плащаме нов заем в размер на до 1 милион и 200 хиляди лева. Заемът беше поискан от кмета Маринова. Както вече писах, без информация, без обосновка, без план за погасяване, без да се знае какво ще се плаща и защо, 20 съветника гласуваха отново „на сляпо“ и подкрепиха искането на кмета. (повече ТУК)

Всеки един от тези 20 човека, избрани да ни представляват е можел да се запознае с всички наложени финансови корекции по европроекти на Община Ловеч. Информацията е публично достъпна. Кметът се е надявал, че никой съветник няма да си направи труда да търси и да открие информацията, която нито Маринова, нито специалистът по далекосъобщения и зам. кмет Цветан Георгиев по финанси премълчаха за да мине искането на заема.

Истината е в документите. И тя никак не е приятна по две причини:

  1. Всички ние ще плащаме заради нечия некадърност
  2. Премълчаването, затаяването на истината, не е сред най-допустимите според закона неща

Процедурата е BG16RFOP001-1.020 Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Ловеч, а проекта „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков“ кв. „Вароша“, гр. Ловеч“.

Този проект причини много неприятности на огромна част от бизнеса намиращ се на терена на ремонта и го доведе до фалит или временно затваряне. Оказва се обаче, че този проект е причинил и сериозни санкции, които ще бъдат платени от нищо неподозиращите граждани на Ловеч.

Проектът стартира на 21.11.2016 и по един или друг начин, според справките, е завършил на 20.12.2019. Общата стойност на проекта е 5 664 239.95 лв., над 5 и половина милиона лева! Собственото финансиране е 60 444.87 лв, реално изплатените средства са 5 221 694.23 лв.

Освен фанфарите и успехите, шумно тръбени от кмет и заместници, има една премълчавана част – сакциите. В таблицата може да видите колко и за какво са наложени:

497 616,53 лв. е общата сума на глобата от управляващия орган. Причините за това ги виждате:

  • Нарушения в документацията за обществени поръчки
  • Липса на добро финансово управление

Изникват въпроси, нали?

Очаквайте следващите факти за „липса на добро финансово управление“ и системните „нарушения в документацията за обществени поръчки“.

Дотогава, още веднъж списъка на мъжете и жените, които градът е избрал да защитават интересите му, но те не го направиха:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!