BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Маринова стартира информационно-агитационна кампания „Ваксинирай се! Спаси живот!“. Ще се раздават информационни материали, разработени от община Ловеч

Във връзка с установеното нарастване на случаите на заболели от COVID 19 по инициатива на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, в сътрудничество с доброволческите екипи на Български Червен Кръст- Ловеч и Регионална Библиотека „Проф. Беню Цонев“- Ловеч от днес стартира Информационно-агитационна кампания „Ваксинирай се! Спаси живот!“.

В рамките на кампанията, в град Ловеч и малките населени места ще бъдат разяснявани ползите от ваксинацията и възможностите за ваксиниране. Ще се раздават информационни материали, разработени от община Ловеч, с посочени в тях телефони за възникнали въпроси, касаещи ваксинацията.

Кампанията е част от Плана за действие, който цели да се насърчи имунизационния процес и хората да направят информиран избор за ползите от ваксинирането. Четвъртата вълна на COVID-19 настъпва и постигането на високо ваксинно покритие е сред основните мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

Предстоят работни срещи с кметовете и кметските наместници на малките населени места в Общината, както и срещи с представители различни браншови съсловия, за да се намери правилния подход за справяне с усложнената епидемиологична обстановка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!