BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Месец на франкофонията в Езиковата гимназия в град Ловеч

От 1990 година насам март месец се е утвърдил като месецът на франкофонията. И тази година Езиковата гимназия в град Ловеч отбелязва подобаващо франкофонските дни дори и предвид затруднената обстановка.

По време на дистанционното обучение, учениците от френските паралелки взеха активно участие в най-разнообразни ателиета. Ателието Parcoursup осведоми желаещите да се обучават в чужбина за условията при кандидатстване и същевременно за възможността да кандидатстват за стипендия по време на обучението им. Съвместното участие на Френския институт, Софийския университет и фирмата Telus International, запозна учащите се със спецификите при избор на работа и как да се кандидатства правилно за конкретна длъжност. Бяха представени интересни скечове и презентации, които дадоха полезна и достъпна информация, относно това как да структурираме мотивационното си писмо и какво да включим в CV – то при подаване на документи.

Много от франкофоните на ПЕГ „Екзарх Йосиф І“ проявиха интерес и към конкурса, който беше публикуван от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Конкурсът включваше превод на текст, като участниците имаха възможност да участват с повече от един език.

На 18 март се проведе още едно онлайн ателие, което бе организирано от Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ в Пазарджик. Специални благодарности на г-жа Доротея Николова, която бе водещ на събитието и на помощник-директор г-жа Елена Якимова, която ни покани да бъдем част от тази среща. Организаторите бяха подготвили различни викторини и разнообразни факти за френския език, като бяха използвани множество интернет платформи, позволяващи на всички участници и гости да вземат активно участие.

Въпреки световната пандемия и усложнената учебна обстановка, по случай месеца на франкофонията, много училища, в които се изучава френски език, а също така и институции, отбелязаха подобаващо събитията.

Дерзайте, франкофони и знайте, че френският език отваря широки порти към необятната вселена!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!