BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Община Ловеч ще финансира 9 проекта на стойност 11 929 лева по Програмата за младежки дейности

Девет проекта събраха необходимия брой точки и са допуснати за финансиране по Програмата за младежки дейности на Община Ловеч 2014 – 2020 г., става ясно от протокола на комисията за оценяване с председател зам.-кметът Венцислав Христов. Общата стойност на финансовата подкрепа от Община Ловеч е 11 929 лева.

Без редуциране на предложените бюджети са допуснати два проекта. Това са „Чудната книжка“ на сдружение „Мисия – Иновации – Гражданство“ и „100 години футбол в Ловеч“ – проект на „ТИ ЕН БИ ЕС“ ЕОООД Ловеч.

„Чудната книжка“ е посветена на 135 години от рождението на Ран Босилек, известен писател с творби за деца. Вторият проект има за цел създаване на документален филм чрез архивни кадри и интервюта, който проследява славния път на футбола в Ловеч.

Седем проекта са допуснати след редуциране на бюджетите:

– „Доброволци в подкрепа на градска околна среда“ – проект на сдружение „Екомисия 21 век“. Целта е засилване на доброволческото участие на младежите за опазване на градската среда и създадените обекти чрез проекти за подобряване на градската инфраструктура.

– „Детски творчески лагер 2021“ – проект на НЧ „Зорница – 2010-Нено Щрегарски“ – Ловеч. Целта е обогатяване на репертоара и стимулиране на редовни репетиции за предстоящите градски тържества.

– „Забавно лято“ – проект на ЦРД към РБ „Проф. Б. Цонев“ – Ловеч. Традиционният проект създава положително отношение на младежите към спорта, занимателните и ролеви игри.

– „Младежка академия за демокрация и развитие“ проект на Сдружение „Знание“ Ловеч. Целта е информираност на младежите, гражданска активност и мотивираност за участие в местното самоуправление.

– „Концерт по случай 1-ви юни денят на детето“ – проект на НЧ „Бяла Анаста-2016 – Ловеч. Още в началото на концерта всяко дете ще получава подарък за празника.

– Арт Фестивал „New Stars“ Ловеч – проект на НЧ „Бяла Анаста-2016“ – Ловеч. Това е конкурсен фестивал за деца и младежи, които ще покажат своя талант чрез танци, песни, поезия и проза.

– „Да! За живот“ – проект на ОС на БЧК – Ловеч. Предвидени са дейности за превенции на факторите, носещи риск за здравето на младите хора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!