BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Поетът на китарата” Павел Ралев с концерт в гр. Априлци на 31 август 2024 г.

На 31 август 2024 г. от 20:00 часа Народно Читалище “Бъдеще” в кв. Острец, гр. Априлци, ще бъде домакин на незабравим концерт на изключителния български класически китарист Павел Ралев. Известен със своето поетично и вдъхновяващо изпълнение, Павел Ралев е описан от легендарния китарист Джон Уилямс като „поет на китарата“ и е утвърдено име на международната концертна сцена.

През 2023 г. Павел бе удостоен със званието Сътрудник на Кралската Музикална Академия в Лондон за своя значителен принос към музикалната професия. През същата година той направи своя дебют в прочутата зала Уигмор Хол в Лондон, получавайки изключително признание от световната критика.

Кариерата на Павел е белязана от множество успехи, включително победата в Международния Китарен Конкурс в Аделаида през 2021 г. и участия в престижни фестивали в Австралия, като Международния Фестивал на Китарата в Аделаида и Международния Музикален Фестивал в Канбера. Неговите изпълнения са описвани като „зашеметяващо красиви“ и „поразителни“, а композитори като Дейвид Матюс и Джейсън Ногани са посветили свои произведения на него.

Репертоарът на Павел Ралев включва транскрипции за класическа китара на произведения от Й. С. Бах, Оливие Месиен, Тери Райли и Арво Перт, като неговата интерпретация на Втората партита за цигулка от Бах му носи наградата „Бах“ на Международния Конкурс в Кобленц през 2020 г. През декември 2024-та Павел ще даде премиера на нов концерт за китара и оркестър от именития български композитор Росен Балкански на Международния Китарен Фестивал в Плевен.

Павел Ралев продължава да впечатлява публика и критици по целия свят с уникалния си стил и дълбока емоционална връзка с музиката. Концертът в Народно Читалище “Бъдеще” в гр. Априлци е рядка възможност за българската публика да се наслади на изпълнението на този изключителен музикант на живо.

Не пропускайте тази вълнуваща среща с „поета на китарата“ Павел Ралев на 31 август 2024 г. от 20:00 часа в Народно Читалище “Бъдеще”, кв. Острец, гр. Априлци.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!