BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Позиция на КП „Изправи се! Мутри вън!“ във връзка с МИР „Чужбина“

Ние, от листата на коалиция „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“ за област  Ловеч, считаме, че е крайно време гласовете на нашите сънародници, живеещи в чужбина, да бъдат чути. Над 2 милиона български граждани не могат да бъдат пренебрегвани, имайки в предвид, че те са най-големият инвеститор в българската икономика.

Пределно ясно е, че българите в чужбина не са съгласни с начина на управление и условията за развитие в България. Тяхното решение да отидат в чужда държава, далеч от семейство и приятели, не е акт на отричане от корените, а знак за тяхната сила, издръжливост и приспособимост. Нужно ли е да споменаваме колко уважавани и ценени са българските кадри в най-различни страни по света.Техните постижения прославят страната ни и те с гордост казват, че са родом от малка България.  А активността и енергичното им участие в протестите през 2020 г. ясно доказват обществената им позиция.

В чужбина ще бъдат открити 465 секции в 69 държави за изборите на 4 април 2021, в сравнение с 371 секции на изборите през 2017. Списъкът е публикуван на 12 март от ЦИК. От 2016 година за гласуване на български избори в държава извън ЕС важи таван от 35 секции. Заради тези ограничения в Изборния кодекс в Турция, САЩ, а и във Великобритания ще има само по 35 секции – макар че са били подадени заявления за откриване на повече пунктове за гласуване.

Не можем повече да позволяваме тяхното право на глас да бъде погазвано. В гласуваните  от коалицията ГЕРБ, ДПС и псевдо патриотите промени в изборния кодекс няма опция за  онлайн гласуване, нито за гласуване по пощата. „Да си хванат самолета и да дойдат да гласуват в България“ е цялото схващане на власт-имащите, което е изключително обидно и показва явен страх от възможността тези български граждани да упражнят правото си на глас.

Избирателен район „Чужбина“, дистанционно гласуване, реални възможности за нашите учени и специалисти да се развиват, творят и покоряват нови върхове от собствената си родина – нека на 4 април да направим първата крачка!

Гласувайте за КП „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“  с бюлетина №18, за да имаме шанс за едно по-добро бъдеще заедно!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Платена публикация по договор.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!