BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

РЗИ Ловеч: В една фитнес зала е констатирано нарушение на здравните изисквания, за което е съставен акт за установено административно нарушение. Обектът е спрян от експлоатация

Инспекторите от РЗИ – гр. Ловеч извършиха  28 проверки на обекти с обществено предназначение: (1 място за настаняване, 2 фитнес и спортни зали, 12 фризьорски салона, 5 селскостопански аптеки, 6 транспортни средства със специално предназначение и 2 транспортни средства за обществен превоз) в гр. Ловеч, гр. Априлци, гр. Луковит и гр. Троян.  Това съобщават от здравната инспекция.

Във връзка с получен сигнал за неспазване на противоепидемичните мерки, въведени със заповеди на министър на здравеопазването, съвместно с представители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР – Ловеч са извършени проверки в два последователни дни в 4 фитнес и спортни зали в гр. Ловеч.

В една фитнес зала е констатирано нарушение на здравните изисквания, за което е съставен акт за установено административно нарушение, издадено е предписание за спиране експлоатацията на обекта, потвърдено със Заповед за спиране на обекта. В спортна зала в гр. Ловеч е установено нарушение на противоепидемичните мерки и Заповед №РД-01-173/18.03.2021г. на министър на здравеопазването, за което е съставен акт за установено административно нарушение.

В гр. Тетевен, гр. Луковит, гр. Ябланица и община Тетевен са извършени  проверки в 6 аптеки и 2 проверки в амбулатории за първична медицинска помощ.

При проверките е установено, че се спазват изискванията на  заповедта на Министъра на здравеопазването. За проверките са издадени контролни листи, няма издадени предписания и актове.

По време на провеждане на изборите за народно събрание, по сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки, са извършени две проверки в училища в гр. Ловеч и гр. Троян, като са проверени общо 8 избирателни секции. Дадени са две предписания до председатели на изборни комисии за контрол на входовете и достъпа на ограничен брой избиратели в сградите, както и спазването на физическа дистанция от граждани пред сградите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!