BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Римският боен лагер ще върне жителите и гостите на Априлци 2000 години назад във времето

Община Априлци и ВИА ПРЕТОРИЯ имат удоволствието да обявят провеждането на уникално събитие, което ще пренесе жителите и гостите на града 2000 години назад във времето. Римският боен лагер ще се състои на 16, 17 и 18 август в парка на кв. Ново село и ще предложи богата програма от занимания и развлечения за малки и големи.

Какво ще включва събитието?

 Стрелбище с лъкове – Посетителите ще имат възможност да изпробват своите умения в стрелбата с лък, като усетят тръпката на древните римски стрелци.

Легионерско обучение – Една уникална възможност за всички любители на историята да се потопят в света на римските легионери и да научат основните техники и стратегии на древните воини.

Гладиаторски битки – Зрелищни гладиаторски битки ще накарат всички присъстващи да се почувстват като в древния римски амфитеатър, наблюдавайки смелите гладиатори в действие.

Дегустация на римски храни и напитки – Всички гости ще могат да опитат традиционни римски ястия и напитки, приготвени по автентични рецепти, които ще им позволят да усетят вкусовете на древния Рим.

Разкази за едно време – Вълнуващи разкази за живота, културата и обичаите на древните римляни ще пренесат слушателите в едно далечно и магично време.

Децата ще се обличат в брони – Малките посетители ще имат възможността да се облекат в римски брони и да се почувстват като истински римски войни, създавайки незабравими спомени.

Дати и часове на събитието:

  • 16 август: от 17:00 до 21:00 часа
  • 17 август: от 10:00 до 21:00 часа
  • 18 август: от 10:00 до 15:00 часа

Място:

Паркът в кв. Ново село, Априлци

Вход свободен!

Не пропускайте тази уникална възможност да се потопите в магията на древния Рим и да се забавлявате с цялото семейство. Очакваме ви с нетърпение на Римския боен лагер в Априлци!

Организатори: ВИА ПРЕТОРИЯ и Община Априлци

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!