BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици, учители и родители казаха „Не“ на тормоза в училище ОУ „Христо Никифоров“

Дейността е по проект „Всички заедно срещу тормоза в училище“  по програма „Еразъм+“

На 14 юни в двора на ОУ „Христо Никифоров“ се проведе спортен празник под наслов „ Всички заедно срещу тормоза в училище“. Учениците от IV, V и VI  клас премериха сили в турнири по футбол и волейбол. Целта на събитието е да провокира децата да поддържат помежду си толерантни взаимоотношения, да се подкрепят, да работят в екип и да се сведат до минимум проявите на физическа и вербална агресия. Намаляването на предпоставките за прояви на тормоз сред подрастващите ще подобри в голяма степен училищния микроклимат и ще благоприятства за спокойна атмосфера за учене, развитие и усъвършенстване на учениците. Партньор на събитието е Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Ловеч.

По линия на Местната комисия от началото на учебната година в ОУ „Христо Никифоров“ се реализира програма „НЕ на агресията“ за превенция на агресивното поведение в училище, в която са включени ученици от IV-VII клас на ОУ „Христо Никифоров“.

Гост на празника беше госпожа Даниела Данова – секретар на МКБППМН-Ловеч, която насърчи  учениците да спортуват, тъй като спортът изгражда характер, воля и ни дава здраве.

Събитието беше открито от директорът на училището г-н Венцислав Христов, който използва възможността да поздрави учениците с успешното завършване и да награди, отличилите се през учебната година. Той поздрави всички членове на училищната общност за положения труд в посока изграждане на спокойна и толерантна среда, както и усилията да формират у учениците на екологична култура, тъй като празникът съвпадна и с друга важна за училището новина – ОУ „Христо Никифоров“ е удостоено с престижния приз „Зелен флаг“ на Европейската федерация за екологичното образование.

  Това значимо признание, училището получи за задълбочената си работа по екологични проекти и програми, както и за приноса си в екологичното образование на подрастващите. Това е кулминацията на съвместния проект между Българско Движение „Син флаг“ и „Девин“ЕАД „Влез в Зеления кръг“, насочен към разширяване на мрежата от Екоучилища в България.

Зеленият флаг, развят в двора на училището е и в изпълнение на целите по спечелената от ОУ „Христо Никифоров“ Акредитация  по програма „Еразъм +“ :  да наложим  стандарт за ефективно използване на ресурсите, с които разполагаме. Да обучаваме нашите ученици как да поддържат глобалната цялост на екосистемата, а именно качеството на въздуха, почвата, водата и живите същества, без които нямаше да ни има и нас.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!