BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Четири партии и коалиции излъчват депутати от област Ловеч. ГЕРБ-СДС имат 2, ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД – 1, БСП за БЪЛГАРИЯ – 1 и ДПС -1

Павлин Иванов

Тази нощ Централната избирателна комисия обяви официалните резултати и избирателната активност за проведените на 4 април избори за народни представители в българския Парламент. Изборната активност в област Ловеч е била 53.36%, като в парламентарните избори са гласували 63 581 човека.

Според резултатите, коалиция ГЕРБ-СДС е спечелила двама депутати, като за формацията са гласували 21 360 човека от общо имащите право на глас 119 148. Т.е. 17.9% от всички избиратели са гласували доверие на формацията, но от всички гласували тя получава 35.11%.

Втора политическа сила в област Ловеч е ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД, която вкарва 1 народен представител. За партията са гласували 10 226 човека или 8.5% от имащите право на глас. От всички гласували, формацията е получила 16.81 %.

Трета политическа сила, която вкарва един народен представител е БСП за БЪЛГАРИЯ с 9 786 гласа или 8.2% от всички с право на глас. От всички гласували, формацията е получила 16.81 %.

Четвъртата политическа сила, която е получила доверието на жителите на област Ловеч и успява да спечели депутатско място е Движение за права и свободи – ДПС. За тях са гласували 6 188 човека или 5.1% от всички имащи право на глас. От всички гласували, формацията е получила 10.17 %.

Ето и интересни данни, според официалните резултати:

Партиите и коалициите, които имат народни представители са получили 39.92% от гласовете на всички имащи право на глас хора в област Ловеч. Същевременно, процентът от всички подали своя глас е 74.80%. 

Интересно е и каква представителност има всяка една от партиите, които влизат в Парламента, спрямо общия брой избиратели.

Водещата коалиция ГЕРБ-СДС представлява едва 17.93 % от всички избиратели с право на глас в област Ловеч.

ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД представлява едва 8.58 % от всички избиратели с право на глас в област Ловеч.

БСП за БЪЛГАРИЯ БСП представлява едва 8.21 % от всички избиратели с право на глас в област Ловеч.

Движение за права и свободи – ДПС представлява едва 5.19 % от всички избиратели с право на глас в област Ловеч.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!