BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

18-годишен ловчалия заловен да превозва мигранти в Пазарджишко

Екип на „Магистрална полиция“ е заловил лек автомобил „Ауди“, управляван от 18-годишен жител на Ловеч, който превозвал деветима мигранти. За случката край пазарджишкото село Гелеменово съобщи БТА. Деветимата били млади мъже, установено е, че са от Афганистан и нямат документи за самоличност. Късно вечерта на 18 октомври в ОД на МВР в Пазарджик е получен сигнал за кола, в която се превозват мигранти.
Ловчалията и още четирима българи са задържани за нелегален трафик на мигранти по автомагистрала /АМ/ „Тракия“ в района на Пазарджик през последните три дни, съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов.
Той уточни, че на 20 октомври е получен сигнал за наличие на чужденци в района на 75-ти километър от АМ „Тракия“. В близост до магистралата органите на реда открили 34 души без документи за самоличност. Установено е, че това са незаконно влезли на територията на страната ни граждани на Афганистан. В района на ханчето „Церово“ полицаите открили изоставен микробусът, с който е превозвана групата. При оперативноиздирвателните действия са задържани двама столичани – на 36 и 37 години. Мъжете били съпричастни към подпомагане на чужденците да преминат през територията на страната, обясни Стоянов. Всичките открити незаконно пребиваващи чужденци са настанени в специализирани центрове.
В резултат на предприети допълнителни оперативни действия, със съдействието на ОД на МВР-Бургас, са задържани двама жители на крайморския град, съответно на 23 и 22 години, с лек автомобил „БМВ“. Според първоначалните данни двамата също имат отношение към транспортирането на мигрантите.
И по двата случая работата продължава; образувани са досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!