BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

361 нарушения са установени при полицейска операция по линия на пътния контрол в област Ловеч

Специализирана полицейска операция по линия на пътния контрол бе проведена в периода от 22 до 25 май на територията на ОДМВР – Ловеч

Основното, за което са следили екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози. Успоредно с това контрол на скоростните режими, чрез използване на цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери.

В хода на предприетите действия са проверени 801 МПС и 886 лица. Общо установени нарушения 361: 279-фиша и 82 акта/от тях: неизползване на обезопасителни системи, колани и каски-17, неправоспособни водачи-5, неправилно изпреварване – 24, отнемане на предимство – 3, неспазване на пътни знаци и маркировка – 28, шофиране след употреба на наркотици – 1 , управление на МПС след употреба на алкохол: над 1.2 промила-1 и от 0.5 до 1.2 промила-1случай/.

С помощта на автоматизирани технически средства и системи за периода са установени 1193 нарушения на скоростните режими и са връчени 123 ел.фиша.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!