BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

71 възрастни хора са установени в къща за гости и социален дом в с. Добревци. Има арестуван управител

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч, във връзка с образувано от РП – Тетевен досъдебно производство за присвояване на пари (чл. 206, ал.1 от НК) и документни престъпления (чл.  308, ал. 1 от НК), на 08.05.2020 г,  е извършено претърсване и изземване на множество документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство, в къща за гости собственост на едноличен търговец, с управител С. Г. и социален дом, с управител П. Г., находящи се в с. Добревци, обл. Ловеч.

С оглед спецификата на разследването по време на процесуално-следствените действия са присъствали представители от  Сектор «Противодействие на икономическата престъпност» и  Сектор «НТЛ» при ОДМВР Ловеч, служители от ТД НАП – Офис Ловеч, РЗИ-Ловеч, ЦСМП-Ловеч, ТД на БАБХ – Ловеч и Дирекция «Социално подпомагане» – Ловеч.

Установени са липса на лични документи на голяма част от 71 бр. възрастни хора в двете сгради и констатацията, че тези сгради са регистрирани под различни наименования в Министерство на туризма, Агенция «Социално подпомагане» – София и Община Ябланица, липса на необходимите документи за присъствие на тези лица в сградите, както и констатираните фрапиращи нарушения на въведените противоепидемични мерки против разпространението на COVID 19, по време на въведеното и продължаващо извънредно положение в Р. България.

Поради това един от двамата управители  – С. Г. е привлечен, като обвиняем освен по горепосочените текстове от НК и по чл. 355, ал. 2 от НК, и задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение «Задържане под стража».

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!