BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

96 работни места по програма за заетост се разкриват в област Ловеч

96 работни места по програмата за заетост се разкриват в област Ловеч. Това реши на свое неприсъствено заседание Комисията по заетостта към Областен съвет за развитие, свикано през април от областния управител Ваня Събчева.

В документите за неприсъственото заседание е заложен дневен ред от две основни точки: Одобряване на Методика за подбор и оценка на проектни предложения, кандидатстващи за финансиране по Регионална програма за заетост на Област Ловеч за 2021 г.; Одобряване на проект на Регионална програма за заетост на Област Ловеч за 2021 г. на база финасовия ресурс, определен по методика, утвърдена със заповед на министъра на труда и социалната политика.

Методиката за подбор и оценка на проектни предложения, кандидатстващи за финансиране по Регионална програма за заетост на Област Ловеч за 2021 г. е изпратена на всички членове на комисията. От членовете на комисията са получени в указания срок 19 попълнени формуляри с подкрепителни решения, с които се приемат следните решения: Комисия по заетостта към Областен съвет за развитие на Област Ловеч одобрява Методика за подбор и оценка на проектни предложения, кандидатстващи за финансиране по Регионална програма за заетост на Област Ловеч за 2021 г. и Комисия по заетостта към Областен съвет за развитие одобрява проект на Регионална програма за заетост на Област Ловеч за 2021 г. и предлага същата за утвърждаване на Министъра на труда и социалната политика.

Заявените работни места ще бъдат разкрити, както следва – 6 в Областна администрация, 3 в Община Априлци, по 10 в общините Летница и Троян, 12 в община Ловеч, 15 в община Луковит, 14 в община Тетевен, и по 13 в общините Угърчин и Ябланица. Общият финансов ресурс за тях е 479 605.80 лв.

Наетите лица ще работят по почистване на улици, тротоари, пешеходни зони, пътища, по събрание на отпадъци, косене тревни площи, поддръжка на гробищни паркове, хигиена в обществени сгради, комунално-битово обслужване – хигиенизиране, както и за благоустрояване на градинки, паркове, стадиони, междублокови пространства, спортни и детски площадки, дворни пространства в училища и детски градини, производствени зони, индустриални райони, канавки, тротоари, както и за опазване на общинска и държавна собственост, паметници на културата, сгради и прилежащи площи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!