BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Един е задържан за шофиране след употреба на алкохол, двама за дрога

От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че 54-годишен мъж от с. Рупци е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 11 март около 09.20ч. е установен да управлява лек автомобил по ПП I-3 посока София, след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,56 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

21-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 11 март около 13.00ч. при управление на лек автомобил в с.Орешак е спрян за полицейска проверка, при която в превозното средство са открити найлонов плик и кутия от цигари, съдържащи общо  90 грама суха, зелена тревиста маса – канабис. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от НК и работата продължава.

На 11 март, след получен сигнал, служители на РУ Троян са извършили претърсване в жилище в града, обитавано от 20-годишен мъж. В хода на процесуално-следствените действия полицаите са открили и иззели найлонова топка съдържаща 30 грама суха, зелена тревиста маса.  При полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Вчера, на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена специализирана полицейска операция, с участието на служители от местното районно управление на МВР и от ЗЖУ-Плевен. В рамките на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на  161 МПС и 194 лица, като за установени нарушения са съставили 33 глоба по фиш и 5 акта.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!