BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Община Ловеч стартира обществени поръчки на стойност 3 442 463,33 лв. без ДДС за спорният проект за ремонт на Младежки дом

Павлин Иванов

Все пак, Община Ловеч стартира процедури по обществени поръчки за спорния ремонт на Младежки дом в Ловеч. Администрацията е обявила две поръчки. Едната е за строително монтажни работи и е на стойност 3 392 463,33 лв. без ДДС, другата е за строителен надзор и е на стойност 50 000 лв.

Ето какво ще се извършва според публичните данни. По първата поръчка на стойност 3 392 463,33 лв. без ДДС:

„Извършване на СМР за преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч по проект: „Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“

„Извършване на СМР за преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч по проект: „Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“.
В резултат ще се изпълни цялостна реконструкция на старата сграда на Младежкия дом без да се променя обемът й и ще се преустрои, като се внедрят няколко различни по функция и характер зони. Всяка една от тях ще функционира напълно самостоятелно с отделен вход и изход, авариен достъп , захранване и оборудване.
Инвестиционният проект предвижда изграждане на нова В и К мрежа и електрозахранване, за всяка една отделна зона, нова ОВК инсталация, осигуряване на достъпна среда, видеонаблюдение, както и необходимите изисквания за функционирането на трезор, фондохранилища, лаборатории. Необходимо е усилване на греди и колони, предвижда се почистване на корозирала армировка, премахване на стени и направа на корава заместваща рамкова конструкция. Трябва да се изградят нови стълби, рампи, да се монтира асансьорна платформа с една остъклена стена на шахтата и платформи на полунива. Съществуващата мозаечна настилка да се почисти и където е необходимо да се възстанови.
Необходимо е да се изгради изцяло нова противопожарна инсталация, отговаряща на изискванията на НАРЕДБА № Iз-1971 от 29.10.2009 г. за строително-технически правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар. Предвидено е заземление на главните ел. табла, фасадно осветление, СОТ система, аудио-оповестителна система и видеонаблюдение.
За отопление и охлаждане на помещенията е предвидено да се монтират климатични системи на директно изпарение с фреон, вътрешни тела тип „конзола“, високостенни и таванни върешни климатични тела, като някои от тях са за скрит монтаж.
Предвижда се монтаж на самостоятелни вентилационни камери с вградена термопомпа тип „економайзер“, които не ползват топло/ студоносител от външен енргоизточник.
Предвидените по фасадите строително монтажни работи са свързани с почистване на фасадната каменна облицовка, направа на нова дървена обшивка по еркери и отвори предвидени за затваряне, подмяна на съществуващата метална дограма с нова по спецификация, зазиждане на част от отворите по фасадата и направа на нови.
РЗП 5 342,59 м2

Краен срок за подаване на оферти: 05 апр 2021 (пон), 23:59

По втората поръчка на стойност 50 000 лв. без ДДС:

„Осъществяване на строителен надзор съгласно чл.168, ал.2 ЗУТ по проект: „Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“

Осъществяване на строителен надзор и изготвяне на технически паспорт за „Преустройство и цялостна реконструкция на сградата на Младежки дом“, местонахождение АИР „Вароша“, пл. „Тодор Кирков“ № 1, гр. Ловеч.
С изпълнението ще се обезпечи законосъобразното изпълнение на строителството, чрез Строителен надзор при реализацията на инвестиционният проект, с което ще се гарантира качеството и точното отчитане на количеството на СМР.
Изпълнителят на услугата ще има задължения, произтичащи от ЗУТ и в съответствие с всички други нормативни актове, регламентиращи особеностите и задълженията в дейността му с оглед спецификата на строителството при реализацията на проекта.
РЗП на обекта е 5342,59 кв.м. Обектът е трета категория.

Краен срок за подаване: 12 апр 2021 (пон), 23:59

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!