BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /OSCE/ в изборите за народни представители проведоха срещи с Областния управител, кмета на община Ловеч и медии

Вчера наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /OSCE/ в изборите за народни представители на 4 април проведоха срещи с Областният управител, кмета на община Ловеч и представители на регионалните медии.

Ирмели Виено от Финландия и Мехмет Екинджи от Турция, регистрирани от Централната избирателна комисия /ЦИК/ като международни дългосрочни наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /OSCE/ в изборите за народни представители на 4 април, запознаха администрацията и медиите със своята работа в предстоящите избори. В България за предстоящите избори са регистрирани 24 наблюдатели, а екипът, посетил Ловеч, работи в цяла Северозападна България.

Областният управител Нели Митева запозна гостите си с техническата организация на изборите, с които е ангажирана Областна администрация.

Наблюдателите на OSEC ще наблюдават изборния процес по покана на България чрез писмо на нашето Министерството на външните работи. На срещата в областна администрация присъства и председателят на РИК Валентина Недялкова, която подчерта, че познава работата на международните наблюдатели, които и в други избори са наблюдавали работата на РИК – Ловеч.

Основната тема на разговора с кмета на община Ловеч бе подготовката на предстоящите избори, ситуацията около COVID кризата и предизвикателствата, пред които са изправени организаторите на вота.

Секретарят на Общината Даниела Цанова информира наблюдателите на ОССЕ, че организационно-техническата подготовка за изборите върви ритмично и спокойно. Тя подчерта, че в условията на пандемия са предприети допълнителни мерки, насочени към хората, поставени в изолация, с цел гарантиране на правото им да дадат своя глас.

Другите обсъждани теми бяха координацията между институциите ангажирани с изборите, готовността за гласуване с подвижни урни и прогнозите за избирателна активност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!