BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Има известни сигнали към запазване на постоянен ръст и леко намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в Община Ловеч, но все още е рано да се каже, че сме в плато

Има известни сигнали към запазване на постоянен ръст и леко намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в Община Ловеч, но все още е рано да се каже, че сме в плато. Това стана ясно от поредното заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч, което се проведе на 6 април 2021 г. под ръководството на кмета Корнелия Маринова.

Според справката на д-р Анета Винева от РЗИ в областта в момента има 923 активни случая, от тях 713 са на домашно лечение, а 210 в болници. Под карантина са 1189 души.

На територията на община Ловеч има 417 активни случаи, от тях 341 са на домашно лечение, а 76 са хоспитализирани, 548 са под карантина.

Излекуваните в областта от началото на пандемията до сега са 3361 души от общо диагностицирани 4549 случая. Излекуваните в общината до сега са 1411 случая от общо диагностицирани 1933. Починалите в областта са 258, от тях в общината – 105.

Към 4 април средната заболеваемост е 659 на 100 000, имаме ръст от 7 процента в сравнение с предния период.

Екипите в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ работят на ръба на силите си, каза директорът д-р Румяна Нановска.

Благодаря на общинските служители, които активно участваха и бяха широко използвани в провеждането на изборите в неделя, каза кметът Корнелия Маринова. Близо 40 % от служителите са се включили в подготовката и провеждането на парламентарните избори.

До края на седмицата ще има график кои класове и как ще учат присъствено, съобщи Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч.

За имунизация с ваксини за населението се организира „Зелен коридор“ в РЗИ – Ловеч, в специален кабинет в събота от 9 до 16 часа. Вече са ваксинирани над 7000 души, стана ясно на заседанието.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!