BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Бинарен урок в девети клас СУ „Свети Климент Охридски“, по-малките с „хвърлена ръкавица“ с гатанки

Знания по литература и история трябваше да съчетаят учениците от 9.А клас от Средно училище „Св. Климент Охридски“ (Ловеч). Тези дни те имаха един по-различен урок, подготвен и проведен съвместно от преподавателите по български език и литература Галя Лалева и по история и цивилизации Даниела Панайотова.
Темата бе „Българското възраждане и неговата литература“, като акцентът бе поставен върху самостоятелната работа по групи. На случаен принцип учениците бяха разделени на 4 групи, всяка от които получи конкретна задача. За да я изпълнят, деветокласниците имаха възможност да ползват различни източници на информация: статии и изображения, които можеха да си „напазаруват“ от „магазинчето“ с помощни материали, като имаха достъп и до интернет. Трябваше да преценят кои източници са подходящи за тяхната задача и да намерят най-добрия начин да я представят пред останалите. Урокът бе емоционален, с активността на почти всички участници. Спазени бяха и изискваните противоепидемични мерки.
Същевременно учениците от 5.А клас отправиха предизвикателство към децата от 4.А с класен ръководител Соня Денчева, като им „хвърлиха ръкавицата“ да отгатнат за 2 минути подготвени от тях гатанки. Поканата на предизвикателството бе във формата на ръкавица – както някога рицари и други хора на честта са предизвиквали съперник на двубой.

Двубоят сега бе не на силата и ловкостта, а на интелекта. 4.А не само се справиха със задачата, но и „отвърнаха на удара“ със свои гатанки, повечето сътворени от тях самите. 5.А също бяха остроумни, а тези гатанки, които ги затрудниха, им бяха оставени за по-дълго обмисляне. Засега резултатът от двубоя по остроумие остава открит. В нестандартната връзка на приемственост между начален и среден курс на обучение в училището бяха спазени противоепидемичните мерки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!