«
»
BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови пет положителни случая на COVID-19 в Ловеч

На 14 юли в Националната информационна система за наблюдение на COVID-19, са регистрирани 5 положителени случая на COVID-19 на територията на Област Ловеч.  Това е най-голямото нарастване  на заразени за един ден досега за областта.
В първия случай се касае за мъж на 44 години хоспитализиран на 09 юли в пулмологично отделение на МБАЛ АД гр. Ловеч. След положителен PCR тест на 13 юли е приведен в Инфекциозно отделение на болницата.
Белодробно отделение е поставено под карантина, считано от 19 часа на 13.07.2020 г. със заповед на Директора на РЗИ за 48 часа, през което време се преустановява приема на нови пациенти.


Болните нуждаещи се от хоспитализация ще бъдат насочвани към СБАЛББ Троян.
Разпоредено е незабавното провеждане на крайна огнищна дезинфекция в отделението, изследване на медицинския персонал и хоспитализираните пациенти.
Във втория случай се касае за жена на 71 години, с адресна регистрация на територията на Област Ловеч – с. Дерманци. При проведеното епидемиологично проучване е установено, че лицето е хоспитализирано в Инфекциозна болница гр. София Издирват се контактните лица.
Във третия случай се касае за мъж на 23 г. и 2 жени по на 21 г. от гр. София. Лицата са диагностицирани като положителни от РЗИ-София и са прехвърлени за наблюдение и контрол на РЗИ-Ловеч, тъй като периода на карантина ще прекарат в с. Лесидрен. Днес на лицата ще бъдат връчени предписания за задължителна карантина за домашно лечение.
Към 10 часа на 14 юли на територията на област Ловеч общо диагностицираните случаи до момента са 27. От тях активни са 11 случая – 6 на домашно лечение, 4 – хоспитализирани в Ловеч, един хоспитализиран в София и 16 излекувани.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!