BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови три положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч

На 18 август в Националната информационна система са регистрирани 3 (три) положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч.
Единият случай е жена на 64 години от Луковит, хоспитализирана в Инфекциозно отделение с отпадналост, кашлица, температура от няколко дни. Вторият случай също е на жена на 43г. от Луковит, контактна на положителен случай, с характерни оплаквания, хоспитализирана в Инфекциозно отделение. Третият случай е на мъж на 36 години от Луковит, без оплаквания, изследван като контактен и карантиниран.
И при трите случаи има епидемиологична връзка с предходно доказани и съобщени случаи в Луковит. Всички 9 заболели са от една улица, от едно семейство и съседно на това семейство, с чести контакти помежду си и не съдействат при проучването.

Част от контактните лица на новите случаи са обхванати с карантина и са с отрицателни тестове. Предстои издирване, карантиниране и изследване на всички контактни на семейното огнище в Луковит.
Независимо, че епидемиологичния взрив е локализиран, във връзка с повишената заболяемост в града през последните 2 седмици, РЗИ инициира провеждане на Общински щаб по здравеопазване в Луковит на 19 август, с участието на областния управител Ваня Събчева, която е и председател на Областния кризисен щаб по здравеопазване за обсъждане и предприемане на всички необходими мерки за ограничаване разпространението на инфекцията.
Към 9,00 часа на 19 август общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 53, активните случаи са 17, от които 6 на домашна изолация и 11 хоспитализирани.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!