BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира обучителната програма на Бизнес академията за предприемачи в Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри на 16 юни вечерта лятната обучителна академия на Бизнес Академия за стартиращи предприемачи (BASE), предназначена за местни предприемачи. Това е проект на Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), който ще продължи 14 седмици и ще завърши на 15 септември.
„Когато в един град има достатъчно новатори, хора с бизнес усет, инициативни и предприемчиви личности, само тогава се върви към по-успешно развитие на цялата общност, на всички нас“, каза в приветствието си кметът Корнелия Маринова.

Тя припомни, че общината гледа много широко на темата инвестиции – не само в техническата, социалната и културната инфраструктура, но и като инвестиция в човека, в образование. Затова съм щастлива, че виждам толкова млади хора тук, заключи Корнелия Маринова.
„Независимо, че вече 11 години не съм свързана с Ловеч като народен представител, аз оставам свързана с града“, каза от своя страна Лидия Шулева – екс вицепремиер на България, бивш депутат от Ловеч и евродепутат, член на УС на СЖББ.
“Когато става въпрос къде извън София да имаме изяви, аз първо предложих Ловеч и всички останали се съгласиха. Радостна съм, че днес сме заедно, защото винаги съм искала да се прави нещо тук. С радост виждам една пълна зала със зареждащи погледи“, сподели още Лидия Шулева.
„Проектът е важен за нас, защото 89 % от нашите фирми са малки и средни“, съобщи Ирина Митева, директор на Агенция по заетостта. Вече 206 участници в нашата страна са завършили проекта BASE, който в САЩ съществува от сто години. Така че „Планирайте мечтите си“, каза Ирина Митева, припомняйки слогана на проекта.
След това Ваня Кънева, изпълнителен директор на Съвета на жените в бизнеса в България обяви, че от днес Корнелия Маринова става член на Съвета на жените и заедно с Лидия Шулева връчиха специален сертификат.
Работата продължи с презентация на Лидия Шулева на тема „Предприемачеството. Какво е това?“ Академията предвижда цикъл от лекции и практически занимания, като участниците ще черпят знания от успели български предприемачи, създали свой бизнес.
Повече за програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи, виж тук.
https://baseprogram.bg/?fbclid=IwAR3mshIidIJtq9tjnHPTsSm9ecoZVcOhurhQ422r0L8Dx-WjNbxyz1QNla4

Община Ловеч, пресцентър
16.06.2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!